У міськраді розповіли, за якої умови продовжиться будівництво висоток на Павловому полі

Новобудови в районі будинку № 56 на вулиці 23 серпня будуть зведені, якщо місцеві жителі дадуть згоду на це будівництво.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Про перспективи забудови на Павловому полі розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов 2 березня, на зустрічі з місцевими жителями і представником фірми-забудовника.

За словами місцевих жителів, на вказаній ділянці знаходиться колишній дитячий садок, де раніше здавали в оренду приміщення. За проєктом, забудовник планує її перебудувати і звести там три з’єднаних між собою висотки 9, 12 та 17 поверхів. Територія передбачуваного будівництва давно огороджена парканом.

Жителі проти будівництва, оскільки відстань від новобудови до будинку №60 по вул. 23 Серпня становить 24 м. Крім того, проєктом передбачено підземний двоярусний паркінг, що може нанести шкоду інженерним мережам. Вони повідомили, що нещодавно поруч з будинком були незаконно знесені дерева, швидше за все для облаштування під’їзних шляхів до будмайданчика.

Ігор Терехов повідомив, що у забудовника немає необхідних для будівництва дозвільних документів. Він підкреслив, що поки мешканці найближчих будинків не дадуть згоди, будинок побудований не буде.

«У вас немає на руках рішень сесії, ніяких дозвільних документів. Чому ви тоді вирішили будувати новий триметровий паркан? Щоб дражнити людей? Або ви хочете спровокувати конфлікт? Не треба цього робити. Тому ви сьогодні повністю зупините роботи і будете говорити з людьми. Ми не дозволимо вам нічого там будувати доти, поки жителі не погодяться на це. Якщо вони скажуть «так», ви отримаєте всі документи, а якщо «ні» – жодного. І ніякої політики в цьому питанні ми не допустимо», – сказав секретар міськради у розмові з представником фірми-забудовника.

Раніше повідомлялося, що секретар Харківської міськради Ігор Терехов зупинив почате турецькою компанією будівництво багатоповерхових будинків в провулку Отакара Яроша. Передбачалося, що один з будинків буде вище 16 поверхів, що є порушенням правил існуючої забудови. Крім того, будівництво може зашкодити і перевантажити систему інженерних комунікацій і соціальну інфраструктуру мікрорайону.