Менеджери ХТЗ вимагали три тисячі доларів за поселення в гуртожиток

Фото: khar.gp.gov.ua

Посадові особи АТ «Харківський тракторний завод» постануть перед судом за те, що вимагали та отримали хабар від одного зі співробітників заводу за ордер на постійне проживання в гуртожитку. Тих, хто платити не бажав, обіцяли переселити в гірші умови.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, посадові особи АТ «Харківський тракторний завод» вимагали та отримали від працівника підприємства неправомірну вигоду в розмірі $ 3 000 за видачу ордера на постійне проживання в гуртожитку заводу.

Досудове розслідування встановило, що посадові особи АТ «Харківський тракторний завод» систематично вимагали хабарі за оформлення ордерів, на підставі яких можна було приватизувати кімнати в заводському гуртожитку.

Щоб оформити відповідний ордер, працівники підприємства мали заплатити від 3 до 5 тисяч доларів. Гроші зловмисники вимагали у робочих, які пропрацювали на заводі 10-20 років і весь цей час проживали в гуртожитку.

Працівникам, які відмовлялися платити зазначені суми, керівництво підприємства повідомляло про те, що їх переселятимуть в інший гуртожиток.

Харківська місцева прокуратура № 5 затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох посадових осіб АТ «Харківський тракторний завод» за фактом систематичного вимагання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368-3 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 24 листопада в рамках розслідування справи про вимагання хабарів посадовими особами АТ «Харківський тракторний завод» на території підприємства пройшли обшуки.

За попередніми оцінками, від дій посадових осіб могли постраждати понад 100 працівників заводу.