Харківський Центр екстреної медицини отримав нові реанімобілі

Фото: kharkivoda.gov.ua

Обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф отримав 17 нових реанімобілів. 14 з них працюватимуть в районах області, три — в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

У нових автомобілях є все обладнання, необхідне для надання термінової допомоги: кардіографи, інфузомати, пульсоксиметри тощо. Машини також укомплектували апаратами штучної вентиляції легенів.

За словами директора Центру екстреної медицини та медицини катастроф Віктора Забашти, парк центру на сьогодні дійсно потребує оновлення.

«Нашому центру виповнилося 8 років. Автівки, які відпрацювали у нас сім і вісім років, уже потребують оновлення. Все те сучасне обладнання, яке є у нових автомобілях, у тому числі апарати ШВЛ, воно є дуже доречним, буде дуже активно використовуватись. Я думаю, що бригадам буде дуже комфортно працювати в таких умовах», — зазначив Віктор Забашта.

Два з нових реанімобілів отримало Красноградське відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

За словами в.о. завідуючої відділенням Юлії Горбач, підрозділ обслуговує майже 104 тисячі осіб.

«У нас є 9 бригад, з яких одна – лікарська, а вісім – фельдшерських. Маємо 9 автомобілів. Є такі, що вже вичерпали свій ресурс. На нові автівки ми давно чекали. Використовуватимемо їх для обслуговування жителів Сахновщинської та Кегичівської громад», — розповіла Юлія Горбач.

Фото: kharkivoda.gov.ua