У Сахновщинському районі суд повернув державі 50 гектарів землі

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення державі земельної ділянки загальною площею 50 га і вартістю понад 20 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними прокуратури, Головне управління Держгеокадастру в Харківській області передало земельну ділянку, розташовану на території Сахновщинської селищної ради, в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства. Однак всупереч договору та вимогам земельного законодавства, орендар згадане фермерське господарство не створив, а орендовану землю передав у суборенду іншому фермерському господарству.

Сахновщинський районний суд Харківської області задовольнив позов Первомайської місцевої прокуратури Харківської області про визнання недійсними договору оренди та суборенди і зобов’язав повернути у розпорядження держави земельну ділянку сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га і вартістю понад 20 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, за рішенням Богодухівського районного суду у власність територіальної громади повернуто ділянку вартістю близько 650 тисяч гривень.