Війна в Україні: сім порушень, один загиблий

За минулу добу, 28 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації сім раз порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неподалік від населеного пункту Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї.

Внаслідок обстрілу противника загинув один український воїн. Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині загиблого.

В районі населених пунктів Широкине та Водяне (на Приазов’ї) окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого безпілотника, який перетнув лінію розмежування, але вчасно був зупинений засобами РЕБ.

Біля Верхньоторецька окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів.

У відповідь на обстріли противника, наші воїни відкривали вогонь.

«Основною метою дій ЗФ ОРДЛО залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ. За всіма фактами зафіксованих порушень УС СЦКК вживались заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ», — йдеться в повідомленні.

Станом на 7:00 ранку 1 березня було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу Павлополя збройні формування РФ вели прицільний вогонь з автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів. Українські військові відкривали вогонь у відповідь .