У самому центрі Харкова працював підпільний цех з виробництва алкоголю (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Заповзятливі харків’яни організували цех з виробництва підробленого «елітарного» алкоголю з підручних матеріалів. Основою напоїв були звичайна технічна вода та етиловий спирт. Під час обшуку правоохоронці виявили 16,4 т готової контрафактної продукції.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група харків’ян організувала незаконне виготовлення та збут контрафактних підакцизних товарів у великих обсягах.

Під виробниче приміщення «підприємці» пристосували склади, розташовані в самому центрі Харкова. На спеціальному обладнанні вони змішували технічну воду з етиловим спиртом. Готову суміш упаковували в пластикові банки та скляні пляшки, а потім великими партіями збували у магазини та кафе на території міста й області.

Щоб покупці не запідозрили каверзи, на банки та пляшки клеїлися акцизні марки. Щоправда, теж підроблені.

В ході обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 309 пластикових ємностей і 22 451 пляшку. Загальна маса нереалізованої готової контрафактної продукції — 16,4 тонни.

Наразі двом з «підприємців» повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК.

До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваних.

Тривають слідчі дії. Встановлюються всі особи, причетні до незаконного виробництва.

Як повідомляв Харків Times, справа про масштабне виробництві фальсифікованого алкоголю в Куп’янському районі передано до суду.