За заявою Лесика поліція почала розслідувати зіткнення на сесії міськради

Скриншот

Глава фракції «Опозиційний блок – за життя» Харківської міськради Андрій Лесик, якого на сесії 24 лютого зігнали з трибуни, написав заяву до поліції Він стверджує, що під час інциденту йому нанесли тілесні ушкодження.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Лесика в Facebook.

“Заяву про нанесення мені тілесних ушкоджень депутатом від «Європейської солідарності» під час мого виступу на сесії міської ради внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань України.”, – повідомив депутат.

Згідно даних з ЕДРДР, опублікованих на сторінці Лесика, заяву в поліцію він написав у день зіткнення, 24 лютого. А інформацію про подію поліцейські внесли до реєстру 25 лютого.

Розслідування проводитиметься за ч.1 ст 125 КК (умисне легке тілесне ушкодження). Якщо винного знайдуть і доведуть його провину в суді, то фігуранту загрожує штраф до 850 грн, громадські або виправні роботи.

Ка повідомляв Харків Times, депутати фракції «Європейська солідарність» Харківської міськради зігнали главу фракції «Опозиційний блок – за життя» Андрія Лесика з трибуни сесії Харківської міськради.

Лесик відмовився виступати українською мовою і назвав події лютого 2014 року в Києві “держпереворотом”.

Фото: Андрей Лесик/ Facebook