У Харкові суд призначив вищу міру онуку-вбивці

Иллюстративное фото: fenix.net.ru

Комінтернівський районний суд Харкова засудив до 15 років ув’язнення чоловіка, якого звинувачують за чотирма статтями, найтяжча з яких — подвійне вбивство.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в квітні 2016 року молодий харків’янин убив і пограбував своїх бабусю з дідусем, а потім відібрав гроші та телефони у кількох перехожих.

29 квітня 2016 р., близько 13:00, злочинець, перебуваючи в квартирі своїх дідуся (80 років) та бабусі (84 роки), посварився з ними. Образа, мабуть, була така велика, що він збігав у кухню за ножем, повернувся до кімнати та завдав нещасним старим кілька несумісних з життям поранень. Після цього він взяв з полиці шафи 1000 грн і ще 30 грн з бабусиної сумки та покинув місце злочину.

Після цього на одній з вулиць Харкова зловмисник напав на студента: приставив ніж до горла, злегка порізавши шию, і почав вимагати віддати йому телефон. Розуміючи реальну загрозу життю, хлопець вимогу виконав. Але цим справа не скінчилася. Грабіжник підвів його до банкомату і змусив зняти з картки наявні гроші. Їх, щоправда, було небагато — всього 80 грн.

В ході судового розгляду з’ясувалося, що фігурант причетний ще до одного грабежу (також відібрав телефон), а ще звинувачується в ухиленні від адміннагляду.

У підсумку за підтримки публічного обвинувачення Харківською місцевою прокуратурою №5 Комінтернівський районний суд Харкова визнав чоловіка винним за фактом умисного позбавлення життя двох людей (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК) і за фактом розбійного нападу (ч. 1 ст. 187 КК ).

Вироком суду згаданий чоловік визнаний також винним за ч. 2 ст. 186 і ст. 395 КК. Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

На даний момент вирок суду ще не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, на початку лютого Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винним 31-річного чоловіка в закінченому замаху на вбивство бабусі. Незважаючи на те, що жінка вижила, її онука засудили до семи років позбавлення волі.