Директора збиткового КП підозрюють в махінаціях з надбавками на 1,7 млн ​​грн

Фото: www.city.kharkov.ua

У Харкові правоохоронці повідомили про підозру жінці-директору комунального підприємства за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, протягом 2017-2020 років підозрювана затверджувала штатні розписи і тарифікаційні списки, згідно з якими працівникам зазначеного підприємства нараховувалися надбавки за складність і напруженість у роботі в розмірі до 50% відповідно до займаних посад. При цьому встановлено, що валовий прибуток підприємства не покривав навіть витрати фонду заробітної плати і фінансових можливостей для додаткових виплат співробітникам КП не було.

Дії директора привели до перевитрати коштів комунального підприємства, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на суму понад 1,7 мільйона гривень.

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 2 ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові директору комунального підприємства повідомили про підозру в махінаціях на 1 млн грн.