Харківські музейники виклали у відкритий доступ відеоісторію танка Mark V

Фото: diana-mihailova.livejournal.com

Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова запустив новий проект «Бачити більше» – серію відеороликів про маловідомі факти про експонати з колекції закладу. Перша розповідь – про англійський танк Mark V, який розташований біля будівлі музею.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Розробники проекту розповіли, що серію коротких відеороликів покажуть в соцмережах, щоб привернути увагу до експонатів і популяризувати музей.

«Ми помітили, що багато музейних відвідувачів пробігають експозиціями, звертаючи лише поверхневу увагу на вітрини і предмети. Таким чином, люди часто втрачають важливу складову того, що робить експонати цінними, не помічаючи ані особливої краси, ані важливої історії. Ми сподіваємось продемонструвати, що музей є значно цікавішим і сучаснішим, ніж це може іноді здатись на перший погляд. Більш того: карантинні обмеження остаточно запевнили нас, що потрібно розвивати роботу в онлайні та пропонувати аудиторії цікавий та пізнавальний контент», – зазначає завідувач другого наукового експозиційного відділу музею Костянтин Дубін.

Проєкт складається з коротких відеорозповідей про експонати. Акцент зроблено на бекґраунді артефактів та фактах з їхньої історії, які часто невідомі широкому загалу. За задумом музейників, «розкриття» цих предметів приверне увагу до музейної колекції та заохотить більшу кількість людей відвідати заклад.

Відеоролики публікуватимуться на YouTube-каналі музею та на Facebook-сторінці раз на місяць.

Перший епізод, присвячений одному з найвідоміших музейних експонатів – танку Mark, вже доступний для перегляду на YouTube.