18 співробітників харківського госпіталю вакцинували від COVID-19

Фото: ХОГА

26 лютого в Харкові вакцинували від COVID-19 18 співробітників Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Першими отримали щеплення від коронавірусу сестринський персонал і лікарі, які працюють в інфекційному відділенні і безпосередньо контактують з хворими.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Щеплення медикам роблять в пункті вакцинації Харківської обласної клінічної лікарні.

«В ОКЛ створена основна бригада для проведення вакцинації. Вона буде займатися вакцинацією співробітників самої ОКЛ, а також співробітників лікарень обласного підпорядкування, які працюють з пацієнтами з коронавірусною хворобою. У приймально-діагностичному відділенні у нас обладнане спеціальне приміщення для вакцинації. Там ми проводимо огляд пацієнтів, вакцинацію, є кабінет, в якому людина проводить 30 хвилин після щеплення. Ми в цей час заповнюємо в електронній базі даних відомості про цього пацієнта», – розповів генеральний директор обласної клінічної лікарні Володимир Ярош.

За його словами, на даний час лікарня отримала 150 доз вакцини. 26 лютого в ОКЛ планують прищепити 30 своїх співробітників. Загалом 26 лютого вакцинували 60 медичних працівників.

Всього за два дні вакцинації в Харківській області отримали щеплення 60 осіб.

Як повідомляв Харків Times, перша партія препарату від Oxford/AstraZeneca в кількості 500 тис. доз 23 лютого надійшла до України з Індії.

24 лютого на харківський обласний аптечний склад доставили першу партію вакцини CoviShield — 30 400 доз.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.

З 1 березня кожен мешканець області зможе подати онлайн-заявку на отримання щеплення від COVID-19.