Суд залишив за гратами ще двох підозрюваних у справі про пожежу в «Золотому часі»

Всі затримані у справі будинку престарілих «Золотий час», де 21 січня внаслідок пожежі загинули 15 осіб, залишаються під арештом. Харківський апеляційний суд не задовольнив скарги захисту 45-річного орендаря приміщень В’ячеслава Кравченка та 67-річного власника будинку Славіка Акопяна.

Про це Харків Times повідомила прес-секретар суду Євгена Бондаренко.

Слухання по обох справах пройшли сьогодні, 25 лютого.

В’ячеслав Кравченко та Славік Акопян брали участь в засіданні в режимі відеоконференції з СІЗО.

«Я не мав ніякого відношення до пансіонату. Те, що моя дружина є господаркою, не каже про те, що я якимось чином маю до цього стосунок. Так, я знав, що вона цим займається, але я не брав у цьому участі», — сказав Кравченко.

Адвокат Кравченка Олена Бочарова просила звільнити підзахисного під домашній арешт. За її словами, у підозрюваного немає підстав ховатися, оскільки він не працював в пансіонаті. Також вона відкидає ризики впливу Кравченка на свідків у справі або знищення доказів.

«Кравченко має місце проживання, він одружений, має малолітню дитину, щодо якої повинен здійснюватися певний догляд. У його дружини є батьки, які потребують догляду, і саме Кравченко дбав про батьків», — сказала адвокат.

Прокурор Александ Доброскок просив не задовольняти апеляційну скаргу.

Суд залишив підозрюваного під вартою: «Апеляційну скаргу захисника підозрюваного Кравченка В’ячеслава… залишити без задоволення. Постанову слідчого судді Київського райсуду від 23.01.21 залишити без змін».

Суд також відмовився звільнити з-під варти 67-річного Славіка Акопяна, який здав пансіонату «Золотий час» будівлю в оренду.

Адвокат Акопяна Сергій Крутько також просив звільнити свого підзахисного під домашній арешт. Він наполягав, що Акопян не мав стосунку до стану приміщень і не відвідував об’єкт з тих пір, як здав його в оренду.

Прокурор Олександр Доброскок з цим не погодився: «Відповідно до вимог чинного законодавства, всі громадяни без винятку повинні додержуватися  протипожежної безпеки, щоб уникнути саме таких страшних трагедій», — сказав Доброскок.

Як останній аргумент Славік Акопян привів свій вік і велику родину — четверо дітей.

«Я сам потерпілий, втратив будинок… Я б вийшов і відшкодував збитки родичам цих нещасних людей. Я шкодую дуже. Співчуваю родичам», — сказав Акопян.

Однак суд клопотання не задовольнив.

Обидві постанови оскарженню не підлягають.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня в Харкові на вул. Нижня Гієвська, 150 Б, в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Загинули 15 людей.

Станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час».

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» в Харкові.

23 січня Київський районний суд Харкова відправив під варту терміном на 60 днів без права внесення застави всіх чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті “Золотий вік”.

11 лютого Харківська апеляційний суд не задовольнив клопотання адвокатів двох з чотирьох — Ольги Кравченко та Ігоря Мирончука, — підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті «Золотий час», які просили пом’якшити запобіжний захід для своїх підзахисних. Їх залишили в СІЗО.

24 лютого урядова комісія оприлюднила попередні підсумки розслідування справи про пожежу.