За бійку на площі Конституції учасникам загрожує до семи років за ґратами (відео)

Скриншот

Поліція розслідує «бійку між групою чоловіків» на площі Конституції за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

За відомостями правоохоронців, сьогодні, 24 лютого, близько 10:40 до поліції надійшла інформація про те, що «на проїзній частині біля площі Конституції відбувається бійка».

Згідно із повідомленнями соцмереж та виставленим ними фото й відео, бійка відбувалася не «біля», а безпосередньо на площі Конституції, але дійсно на проїжджій частині. І брали участь у ній прихильники партії ОПЗЖ, з одного боку, та проукраїнські активісти – з іншого.

Як розповів виданню 057 представник «Національного корпусу» Костянтин Немічев, ідеологічні противники цього разу зіткнулися навколо питання про чергове перейменування проспекту генерала Петра Григоренка на проспект маршала Жукова.

«Група “тітушок” “ОПЗЖ” прийшла під стіни міськради відстояти перейменування проспекту імені Петра Григоренка в маршала Жукова. Між патріотично налаштованими людьми й прихильниками “ОПЗЖ” почалася словесна перепалка. Їм стали ставити питання, на які в них не було відповіді. Пізніше прихильники “ОПЗЖ” взагалі почали заявляти, що в Україні немає війни, йде громадянський конфлікт і розповідати іншу російську пропаганду. В результаті патріоти просто прогнали цих провокаторів від міськради», – заявив Немічев.

Поліція повідомила, що наразі «встановлює учасників конфлікту та обставини події». Згідно санкції інкримінованої статті, учасникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Щодо ордену Леніна, що його активісти сьогодні близько полудня збили зі стіни у вестибюлі міськради, тут справи дещо складніші.

Згідно із повідомленням прес-служби, близько 12:00 «до поліції з заявою звернувся 43-річний чоловік».

«Він повідомив, що двоє осіб намагаються заволодіти майном міської ради», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські вже з’ясували, що «двоє чоловіків під час сесії ради зняли барельєф у вигляді ордена зі стіни на першому поверсі установи». Факт записали до Єдиного реєстру заяв і повідомлень Шевченківського райвідділу поліції й тепер перевіряють заяву.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 24 лютого, проукраїнські активісти збили зі стіни вестибюля Харківської міської ради орден Леніна, що висів там з радянських часів.

Харківська міська рада на своїй сесії сьогодні, 24 лютого, втретє повернула проспекту генерала Петра Григоренка ім’я маршала Жукова. Попередні два перейменування були скасовані судами.