У Харківській області очікують поставку 30,5 тисяч доз вакцини від COVID-19

Фото: city.kharkov.ua

Першу партію протикоронавірусної вакцини в Харківській області очікують вже в ніч на 25 лютого. Планують отримати 30 400 доз препарату CoviShield, виробленого в Індії за ліцензією компанії AstraZeneca. В першу чергу їм почнуть робити щеплення медикам.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Перша партія вакцини розрахована для проведення першої хвилі вакцинації, в ході якої в області мають зробити щеплення 15 200 медичних працівників.

Такі дані озвучив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

Він підкреслив, що Харківська область повністю готова до проведення прищепної кампанії. Підготовлено 137 пунктів вакцинації. Медики мобільних бригад пройшли відповідне навчання за програмою МОЗ України.

«Як і планувалося, в першу хвилю вакцинації щеплення від COVID-19 отримають медичні працівники мобільних бригад, працівники установ, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою, працівники екстреної медичної допомоги. При цьому медичні працівники зможуть вибирати, якою саме вакциною зробити щеплення», — зазначив Геннадій Бондарчук.

Однак на першому етапі область очікує поставок лише одного препарату — CoviShield (можливо, вже в ніч на 25 лютого). Він не вимагає особливих умов зберігання, а після відкриття флакона може зберігатися протягом 6 годин при температурі +2°С… +25°С.

Якщо не втрутяться ніякі екстрені обставини, вже з 1 березня кожен мешканець області зможе подати онлайн-заявку на отримання щеплення від COVID-19. Також можна звернутися до сімейного лікаря або до керівника установи, з якою підписано декларацію. Щеплення проводитимуться безкоштовно.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 24 лютого виявили 82 374 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 361 – за минулу добу.

У Харківській області вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 проводитимуть 24 мобільні бригади.

Перша партія препарату від Oxford/AstraZeneca в кількості 500 тис. доз 23 лютого надійшла до України з Індії.