Вночі в Харківській області різко похолодає

Фото: Харків Times

Вночі в регіоні очікується різке зниження температури повітря до -10°С морозу, а вдень 23 лютого синоптики обіцяють нам похолодання до -17°С. На дорогах може виникнути ожеледь, що сильно збільшить довжину гальмівного шляху.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Протягом останньої доби на дорогах області працювало близько 100 одиниць спецтехніки. Для обробки доріг були використані 544,6 кубометра піщано-соляної суміші та 2,4 т технічної солі.

Станом на ранок 22 лютого по області хмарно, місцями опади у вигляді слабкого снігу з дощем, подекуди спостерігається слабкий туман. Температура повітря від 0°С до +1°С.

Співробітники САД Харківської області постійно моніторять стан проїзду, як методом особистого патрулювання, так і за допомогою камер спостереження.

За прогнозом синоптиків, сьогодні вночі очікується різке зниження температури повітря до -10°С, а вдень 23 лютого температура в північно-східних регіонах може досягати -17°С.

У зв’язку з різким переходом температури через 0°С на дорогах області може утворюватися ожеледь, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем.

Служба автодоріг закликає водіїв бути особливо уважними за кермом, дотримуватися дистанції, не розвивати високу швидкість і не заважати спеціалізованій техніці працювати. А в разі ускладнення руху дзвонити диспетчеру за номерами: 0573368344 і 0573367700 (цілодобово).