Навіщо Світличній програвати Добкіну? – журналіст Кирило Сазонов

До виборів в Харкові трохи більше, ніж півроку, але прогнозів вже вистачає на будь-який смак. Я переглядаю, читаю, іноді дізнаюся щось нове. З чимось погоджуюся, щось викликає посмішку. Особливо фантазії на тему другого туру.

Яскравим прикладом таких прогнозів можна вважати заяву екс-нардепа Добкіна. Михайло Маркович злегка поблажливо, на мій погляд, спрогнозував, що саме зі Світличною він зустрінеться у другому турі.

Дорогі друзі, а хтось чув від самої Юлії Світличної обіцянку брати участь у виборах міського голови Харкова? Я розумію, коли ми розглядаємо всіх потенційних кандидатів – тоді справедливо розглядаємо всіх серйозних політиків з інтересами в регіоні. Але для аналізу шансів у другому турі потрібно хоча б розуміти, що цей кандидат буде висуватися. Взагалі крім Добкіна про Світличну в контексті мерства ніхто не говорив. А прогнозист Добкін не вселяє особливої довіри.

Я від Світличної нічого про участь у виборах і другий тур не чув. Більш того, говорять, що вона не збирається на ці вибори.

Навіщо штучно вичищений образ псувати поразкою?

Тому що навіть у другого місця на виборах мера немає приставки “почесне”. А що їй з її історією переможця пропонують? Стати розмінною монетою в грі Добкіна і ОПЗЖ, якою керує близький до Світличної Райнін? Програти Добкіну в другому турі в рамках договорняка? Світличній це не потрібно від слова зовсім. Поки говорять так. І в цій ситуації міркувати про вихід у другий тур … залишимо це Добкіну.

Джерело: https://www.facebook.com/kirilo.sazonov/posts/3721939681226763