У Харкові викрили центр мінімізації платежів до бюджету

Фото: Прокуратура Харківської області

У Харкові викрили організовану групу, учасники якої створили центр мінімізації платежів до бюджету.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, учасники групи протягом 2016 – 2020 р.р. створили ряд фіктивних підприємств, реквізити яких використовувалися в схемах по здійсненню безтоварних операцій і конвертації грошових коштів. Встановлено, що в групі ролі зловмисників були розподілені, кожен виконував свої завдання.

За фактом підробки документів, які подавалися для реєстрації ряду підприємств (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 КК України), повідомили про підозру шести учасникам групи. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від восьми тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 тис. грн до 170 тис. грн) або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років або без такого.

Після збору необхідної для розслідування інформації вказаний центр мінімізації платежів до бюджету ліквідовано. Досудове розслідування триває. Правоохоронці з’ясовують, хто ще може бути причетний до скоєння даного злочину.

Як повідомляв Харків Times, на махінаціях з бінарними опціонами харків’яни втратили майже 2 млн грн – проводиться розслідування.

Фото: Прокуратура Харківської області