У Богодухівському районі два “чорних лісоруба” знищили ясенів на 800 тис грн

Фото: khar.gp.gov.ua

У Богодухівському районі Харківської області два місцевих жителя попалися на незаконній вирубці дерев в лісопосадці поблизу селища Таверівка. Чоловікам повідомили про підозру за ч 4. ст. 246 КК (незаконне вирубування або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, підозрювані за допомогою бензопил спиляв 86 ясенів, чим завдали державі збитків на загальну суму майже 800 тис. грн. У прокуратурі переконані, що зловмисники діяли за “попередньою змовою, маючи злочинний умисел спрямований на незаконне вирубування дерев”.

Слідство вирішує питання про обрання чоловікам запобіжного заходу. Якщо вина підозрюваних буде доведена в суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Як повідомляв Харків Times, суд визнав винним лісничого Петровського лісництва ДП «Ізюмське лісове господарство» в незаконному продажі деревини і призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади і займатися діяльністю в сфері лісового господарства строком на 2 роки.