Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у злочинах у центрі Харкова (відео, фото)

Фото: Прокуратура Харківської області

Правоохоронці затримали 19 лютого на вулиці Квітки-Основ’яненко у центрі Харкова чотирьох підозрюваних вимаганні грошей та у підпалі автівки прикордонника.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що група з чотирьох осіб, діючи за попередньою змовою, протягом тривалого часу вимагали у чоловіка грошові кошти в сумі 2 тисяч доларів.

Встановлено, що у жовтні 2020 року у потерпілого виник конфлікт з чотирма особами, які почали вимагати у нього гроші, вказуючи на неіснуючий борг. При цьому зловмисники погрожували застосуванням фізичного насильства та знищенням його майна. Продовжуючи здійснювати тиск на потерпілого, невідомий кинув вибухову шашку у приміщення шиномонтажу, яке належить потерпілому. 15 січня цього року потерпілий передав зловмисникам 10 тис. грн через посередника в якості сплати частини боргу. Після передачі 19 лютого іншої частини грошових коштів правоохоронцями на гарячому затримано чотирьох членів групи.

За даними фактами було відкрито кримінальне провадженні за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з погрозою та застосуванням насильства стосовно потерпілого, умисного пошкодження майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 347 Кримінального кодексу).

Крім того, встановлено, що затримані причетні до підпалу автомобіля, який належить начальнику одного з відділів прикордонної служби Харківської області.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.