У Харкові з’явиться ще один урбан-центр

Фото: city.kharkov.ua

В рамках ревіталізації харківського парку Машинобудівників (колишнього парку ім. Артема) там буде побудований урбан-центр.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповів керівник громадської організації «Центр вуличних культур» Єгор Матюхін, проект парку підтримують профільні міністерства Кабінету міністрів України і Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«У нас є концепція найбільшого в Східній Європі урбан-центру. Коли ми презентували його в Латвії, то там його назвали «містом вуличних культур». Дійсно, в центрі буде 15 локацій, присвячених усім видам вуличних культур, бази для тренувань, для теоретичних занять і коворкінгу. Урбан-центр працюватиме цілий рік», — зазначив Єгор Матюхін.

На думку міської влади, такий парк буде потужним магнітом для молоді і стане одним із значущих місць для популяризації здорового способу життя.

«Парк Машинобудівників дуже зручно розташований між двома станціями метро, ​​і тому не буде жодних проблем діставатися туди. Упевнений, що багато дітей і молоді захоче стати частиною цього руху, адже це спорт, азарт, розвиток, цікаве дозвілля. А ми, як міська влада, розв’язуємо ще одну важливу задачу — прибираємо підлітків з вулиці, прищеплюємо їм філософію здорового способу життя, вберігаємо від поганого впливу і перешкоджаємо залученню їх у наркоманію. Тому такі проєкти ми підтримуватимемо і надалі», — прокоментував проект секретар міськради Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, ремонтні роботи в парку «Юність» на вулиці Полтавський Шлях в Харкові планують почати цієї весни.

Також навесні місто збирається почати реконструкцію парку ім. Маяковського на ХТЗ.