У Харкові ціни на проїзд в електротранспорті не підвищуватимуть, – Терехов

Фото: Харьков Транспортный

У разі необхідності комунальним перевізникамв будуть виплачувати дотації з міського бюджету, щоб вартість проїзду в міському громадському транспорті м. Харкова залишилася незмінною.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про тарифну політику на комунальному транспорті розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов в інтерв’ю в рамках проекту «ЧЕСНО. Громади ».

«Я не буду підвищувати цін ні на метрополітен, ні на проїзд у транспорті. Це моя позиція. У разі потреби будемо дотувати з міського бюджету», – сказав Ігор Терехов.

Він також зазначив, що міська влада продовжить активно працювати над оновленням рухомого складу громадського транспорту. В першу чергу відновлять тролейбусний парк (так, до середини 2021 року він поповниться 156 тролейбусами). Другим на черзі стане оновлення міського парку трамваїв, які вироблятимуться на потужностях «Екополіса ХТЗ».

«Надалі ми оновимо весь трамвайний парк за кілька років харківським трамваєм. Це супертрамвай, який коштуватиме набагато дешевше за імпортний. Наступного року плануємо почати виробництво. Підкреслюю, що не дамо ніякому іншому місту їх купувати, доки не оновимо все в себе», – сказав Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, на маршрутах громадського транспорту в Харкові з’являться комунальні електричні автобуси.