У Харкові та Мерефі бомби не знайшли

Сьогодні в Харкові та області «замінували» цілих шість об’єктів. Три з них — школи. Обстеживши будівлі, вибухотехніки небезпечних предметів не знайшли. Поліція шукає «жартівників». Їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Поліцейські перевірили інформацію про замінування шести об’єктів в Харкові та області. Для цього їм довелося обстежити понад 20 тисяч кв. метрів приміщень і прилеглої території та евакуювати 861 особу.

18 лютого о 10:13 до поліції надійшли повідомлення про закладення вибухівки в двох будівлях (сервісних центрах МВС) по вулиці Шевченка, а о 10.48 — трьох навчальних закладах: по вулиці Ярослава Мудрого (ліцей «Професіонал»), Астрономічній (гімназія «Очаг») і на проспекті Героїв Сталінграда.

Тоді ж, о 10:13 до поліції надійшла інформація про замінування адмінбудівлі по вулиці Дніпровській в місті Мерефі.

За адресами виїжджали слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області. В ході перевірки правоохоронці ніяких вибухонебезпечних предметів або речовин не виявили.

Всі повідомлення зареєстровані в Єдиному обліку заяв і повідомлень територіальних підрозділів поліції.

За аналогічним неправдивими повідомленнями про мінування об’єктів в Харкові та області слідчими порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.

В даний час поліція вживає заходів щодо встановлення осіб, причетних до скоєння помилкових викликів.

Як повідомляв Харків Times, 16 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка. Те ж саме відбулося і наступного дня, 17 лютого.