На місці модульного містечка побудують гуртожитки — Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Три гуртожитки для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей планується побудувати на місці модульного містечка в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Про такі плани сьогодні, 18 лютого, під час робочої поїздки до модульного містечка розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Зараз в містечку мешкають 196 осіб, в тому числі 78 дітей і 27 людей з інвалідністю. Багато сімей живуть тільки на соціальну допомогу та не мають змоги орендувати або купити житло, навіть в рамках міської житлової програми.

За словами Терехова, місто вирішуватиме цю проблему.

На території модульного містечка планується побудувати гуртожитки на умовах співфінансування: 30% суми буде виділено з міського бюджету, решту — з державного.

«Свого часу разом з німецькою компанією GIZ ми першими в Україні побудували модульне містечко для переселенців, але воно було розраховане на п’ять років. На жаль, конструкція приходить у непридатність, і нам потрібно створити для людей комфортні умови. Тут живуть люди, які потребують соціального захисту, люди з інвалідністю, сім’ї з дітьми. За ці роки в містечку народилося 30 дітей. Розраховуємо якомога швидше отримати кошти і стати до роботи», — сказав Ігор Терехов.

Також під час зустрічі мешканці модульного містечка скаржилися на високі тарифи, оскільки їм доводиться використовувати в побуті лише електричні прилади. Ігор Терехов запропонував побудувати в нових гуртожитках автономні газові котельні, що дозволить істотно економити на оплаті комунальних послуг.

Як повідомляв Харків Times, цього року в Харкові планують відремонтувати в цілому більше 900 ліфтів. Йдеться як про капітальний, так і про поточний ремонт.