У прокуратурі з’явилося, куди «стучати»

Прокуратура Харківської області оголосила про початок функціонування telegram-бота «Прокуратура Стоп Злочин», куди небайдужі громадяни можуть надсилати повідомлення про відомі їм правопорушення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Наявність такого бота, з точки зору прокуратури, дозволить громадянам «швидше і простіше» повідомляти охоронцям закону про злочини.

«Закликаємо всіх небайдужих громадян надсилати інформацію. До повідомлень додавайте фото, відео та наявну інформацію про осіб, які мають відношення до скоєння злочину та місце скоєння злочину», – йдеться у повідомленні.

Більш того, представник прес-служби підтвердив Харків Times, що анонімні повідомлення також будуть розглядатися. Хоча, зрозуміло, кожне з них буде перевірятися співробітниками правоохоронних органів.

Спектр злочинів, на які пропонується «стучати» через Telegram, досить широкий – від «корупційних злочинів» до «тиску з боку правоохоронців та контролюючих органів на бізнес».

На думку редакції, викликає певні сумніви лише поява подібного ресурсу в суспільстві, частина якого вже відчула смак анонімних доносів та безкарності у соціальних мережах. Навіть за радянських часів правоохоронні органи як правило не розглядали анонімки, а підпис під заявою був певною гарантією від хибних доносів.

Як повідомляв Харків Times, згідно із повідомленням прокуратури області, заступнику начальника одного з управлінь АТ «Харківобленерго», підозрюваному в розтраті 630 тис. гривень бюджетних коштів, загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.