У Харкові попрощалися із загиблим на Донбасі Дмитром Мироненко

Фото: аrmyinform.com.ua

У середу, 17 лютого, в Харкові попрощалися зі старшим стрільцем Дмитром Мироненко, одним з трьох загиблих в зоні операції Об’єднаних сил 14 лютого. 26-річного захисника України поховали в Харкові на Алеї слави кладовища №18.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення інформагентства Міноборони ArmiaInform.

Проводити загиблого в останню путь прийшли його рідні та близькі, бойові побратими і жителі міста.

Під час громадянської панахиди спогадами про Дмитра Мироненка поділилися його товариші, з якими він проходив службу.

“Сміливий, досвідчений боєць, якого поважали в колективі. Справжній патріот України, принциповий в своїх поглядах і в ставленні до службі. Він заслуговував довгого і щасливого життя, але, на жаль, доля розпорядилася інакше”. – розповів заступник командира батальйону з морально-психологічному забезпечення капітан Ігор Сук.

Дмитро з дитинства мріяв бути десантником, тому потрапивши на строкову службу в 2017 році відразу ж виявив бажання проходити її в десантно-штурмових військах. А потім підписав контракт з оборонним відомством і відправився захищати Україну.

Воїн загинув 14 лютого 2021 року в результаті підриву на невстановленому мінно-вибуховому пристрої.

У Дмитра залишилася мама. 31 березня воїну могло б виповнитися 27 років.

Фото: аrmyinform.com.ua

Як повідомляв Харків Times, 14 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Троє військовослужбовців загинули в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Прес-служба офісу Президента повідомила, що поранення, несумісні з життям, отримали капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження) і старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.