Прокуратура оскаржує в суді додаткові угоди на поставки металу на 44 млн грн

Фото: radiotrek.rv.ua

До Господарського суду Харківської області подано позов з вимогою визнати недійсними додаткові угоди до договору поставки металу, укладені між держпідприємством і Товариством з обмеженою відповідальністю. В результаті укладених додаткових угод вартість товару збільшилася більш ніж на 44 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, поставити метал держпідприємству мало ТОВ. Відповідний договір вартістю 82 млн грн сторони уклали на початку 2020 року.

“Надалі, в березні 2020 року, ТОВ-постачальник металу надало державному підприємству лист торгово-промислової палати з підняття ціни виробниками металопрокату. На підставі цього між державним підприємством та ТОВ протягом квітня-грудня 2020 року укладено 4 додаткові угоди за договором, згідно з якими ціна на поставку товару збільшилася більш ніж 44 млн грн “, – розповіли в прокуратурі.

Встановлено, що додаткові угоди були укладені з порушенням норм законодавства, без належного обґрунтування підвищення цін на ринку. Однак Фонд держмайна України, в введенні якого знаходиться держпідприємство-покупець металу, не зробив жодних кроків щодо усунення порушень, тому прокуратура звернулася до суду.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура оскаржує в суді закупівлю послуг департаментом міськради без торгів на 41 млн гривень.