Харківський аеропорт анонсує відкриття сезону

Фото: hrk.aero

У січні через карантинны заходи в Україні та в усьому світі пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» знизився настільки, що склав всього третю частину від торішнього. Однак з березня повітряне сполучення Харкова з іншими містами та країнами має пожвавитися. Оголошено рейси до Польщі, Чехії, Італії, Німеччини, Австрії, Грузії та інших популярних країн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі аеропорту «Харків».

У січні 2021 року загальний пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» склав 35,6 тисячі осіб. Цей показник досяг лише 32% від торішнього, адже в’їзд до низки країн досі обмежений через карантин. Міжнародними рейсами скористалися 31,8 тисячі пасажирів, внутрішніми — 3,8 тисячі. Було скоєно 208 рейсів (в минулому році — 435). Найпопулярнішими напрямками стали Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Кайсері і Краків.

Попри триваючий по всьому світу карантин, авіакомпанії готуються до активного літнього сезону. Український лоукост-оператор SkyUp Airlines вже відкрив продаж квитків по чотирьом новим напрямкам: до Братислави (Словаччина), Родосу та Іракліона (Греція) та Ларнаки (Кіпр). Перельоти починаються в квітні-травні. Також в травні, але ще раніше за розкладом, перельоти до Ларнаки відкриває Wizz Air.

5 березня в аеропорту почнеться активне відновлення докарантинних рейсів. Авіакомпанії SkyUp Airlines, Wizz Air та Ryanair знову літатимуть за 18 знайомими напрямками.

Відновлюються рейси до Польщі: до Вроцлава, Гданська, Кракова та Познані.

Італії: Ріміні та Венеції.

Німеччини: Берліна та Дортмунда.

Європейських столиць: Праги (Чехія), Відня (Австрія), Будапешта (Угорщина), Таллінна (Естонія), Вільнюса (Литва).

Та популярних туристичних міст: Барселони (Іспанія), Батумі (Грузія), Бургаса (Болгарія).

Однак обмеження в’їзду до цих країн для деяких категорій громадян продовжують діяти. Тому перед плануванням подорожі важливо перевірити правила відвідування потрібної країни та правила в’їзду до України.

Також з березня туристам доступні тури до Шарм-ель-Шейха, Хургади (Єгипет) і Стамбула (Туреччина). У квітні запустяться перельоти до Анталії та Бодрума (Туреччина). Країни відкриті для подорожей, але вимагають дотримання певних правил.

В’їзд до Туреччини можливий після пред’явлення довідки про негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. Дітям до 6 років тест не потрібен. Крім цього, пасажир має придбати страховий поліс на COVID-19. Це можна зробити онлайн, у туроператора, при купівлі авіаквитків або в аеропорту Туреччини після прибуття.

Пасажири, що прилітають до Єгипту, також мають пред’явити негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

Як повідомляв Харків Times, харківський аеропорт анонсував відкриття у 2021 році чотирьох напрямків: до Венеції і Мілану (Wizz Air), до Братислави та на Родос (від SkyUp Airlines).

Наприкінці січня Wizz Air офіційно оголосив про відкриття рейсів з Харкова до Ларнаки на Кіпрі.