Двоє харків’ян пішли за ґрати за продаж наркотиків через інтернет

Фото: khar.gp.gov.ua

Київський районний суд м. Харкова 15 лютого призначив покарання у виді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна двом чоловікам, які організували інтернет-крамницю з продажу наркотиків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, чоловіки розміщували інформацію щодо наявності в них психотропної речовини, домовлялися з потенційними покупцями. Оплату отримували на банківські картки.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання фігурантів кримінального провадження, виявлено та вилучено згортки з речовиною кристалічного походження, а також мобільні телефони та ноутбук, за допомогою яких здійснювався продаж.

Суд визнав винними чоловіків за чч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне придбання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).

Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження. Чоловікам продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі “Харківській слідчий ізолятор” до набрання вироком законної сили.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові затримали 24-річну закладницю. Під час обшуку у неї виявили та вилучили 1 кг канабісу, 200 грамів психотропної речовини амфетамін, 100 грамів психотропної речовини PVP, 50 грамів кокаїну. Вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» оцінюється в 800 тис. гривен.