Поліцейські затримали банду, яка обклала «даниною» підприємців Лозівського району

Фото: mvs.gov.ua

У Лозівському районі банда в складі трьох осіб змушувала підприємців щомісяця платити їм “данину” за спокійне ведення бізнесу. Зловмисників затримали під час отримання $ 10 000.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МВС.

За даними слідства, організував банду глава однієї з громадських організацій, який раніше вже мав проблеми з законом. У спільники взяв двох чоловіків з кримінальним минулим.

Трійця залякувала підприємців і вимагала плату за спокійне ведення бізнесу. Суми щомісячних платежів коливалися від 10 до 15 000 гривень.

У понеділок, 15 лютого, силовики затримали організатора та одного з учасників групи після отримання ними «данини», яку зібрали місцеві підприємців – $ 10 000 Раніше був задокументований факт отримання ними від підприємця 10 000 гривень.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили зброю, кастет, стилет, фінські ножі, нунчаки, посвідчення журналіста на ім’я організатора, кошти в різній валюті на загальну суму 184 000 гривень та «чорнові» записи.

Двоє зловмисників затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 КК (вимагання). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Після проведення певних процесуальних заходів правова оцінка буде надана і діям третього учасника злочинної групи.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times рекетири під виглядом співробітників СБУ вимагали з підприємця 1,6 млн грн та € 40 тисяч.