У Харкові заблокували незаконну схему відшкодування ПДВ на 25 млн грн

Фото: ТСН

Співробітники Служби безпеки України в Харкові заблокували багатомільйонну схему незаконного відшкодування з бюджету податку на додану вартість.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що у 2020 році одна з харківських комерційних структур придбала нерухомість у Київській області. У договорі купівлі-продажу вони вказали суму у 300 млн грн, що майже у п’ять разів перевищує ринкову вартість майна. Наприкінці року зловмисники подали заявку на неправомірне повернення частини ПДВ у розмірі майже 25 млн грн.

Перевірка підтвердила, що фінансова оборудка була незаконною. Керівництво фірми було попереджено про кримінальну відповідальність за незаконне декларування ПДВ. після цього фірма відкликала заявку на незаконне отримання відшкодування.

Заходи із викриття фінансових зловживань проводилися підрозділом контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки УСБУ в Харківській області спільно з Головним управлінням Державної податкової служби.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ встановили, харківське оборонне підприємство незаконно здавало в оренду нерухомість.