Світоліна завершила боротьбу на Australian Open

Фото: isport.ua

Перша «ракетка» України, харківська спортсменка Еліна Світоліна після програшу в 1/8 турніру серії Grand Slam Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу в Мельбурні покинула турнір. У четвертому колі харків’янка поступилася суперниці з США Джесіці Пегулі (№61 WTA).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Isport.ua.

Світоліна невдало розпочала матч і в першому сеті у неї не було жодного брейкпойнта, тоді як Пегула реалізувала один з чотирьох в сьомому геймі.

У другому сеті американка стала більше помилятися, чим скористалася Світоліна і забрала сет на свою користь, але в третьому ситуація повернулися до того, що було на початку гри.

У вирішальному сеті Пегула лідирувала з брейком 4: 1, Світоліной вдалося скоротити відставання до 3: 4, але потім харків’янка втратила ще один гейм на своїй подачі.

У четвертому матчбол Пегула оформила дебютну для себе перемогу над тенісисткою з топ-10, а також перший в кар’єрі чвертьфінал турніру Великого шолома.

Гра тривала 1 годину 58 хвилин. На рахунку Світоліной 4 ейси, 3 подвійні помилки і 3 реалізованих брейк-пойнти з 7, тоді як у Пегула 4 ейси, 2 подвійні помилки і 4 з 14 реалізованих брейк-пойнтів.

Результат поєдинку Еліна Світоліна – Джессіка Пегула – 4: 6, 6: 3, 3: 6.

За місце в півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії Пегула побореться з співвітчизницею Дженніфер Брейді.

Як повідомляв Харків Times, харківська спортсменка Еліна Світоліна успішно стартувала на турнірі серії Grand Slam Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу в Мельбурні. Посіяна під 5-м номером Світоліна завдала поразки Марі Боузковій з Чехії.

У другому колі Еліна обіграла американку Корі Гауфф (№48 WTA).

У третьому колі Світоліна обіграла суперницю з Казахстану Юлію Путиінцеву (№28 WTA).