Харківський прикордонник попався на хабарі за організацію контрабанди в РФ

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі територіального управління ДБР затримали інспектора одного з відділів прикордонної служби «Золочів» Харківського прикордонного загону, який вимагав та отримав хабар в розмірі 17 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Держбюро розслідувань.

За попередньою інформацією, прикордонник вимагав гроші за організацію контрабандного переміщення партії брендового одягу з України в Російську Федерації на одній з ділянок державного кордону.

15 лютого 2021 року під час передачі грошей прикордонника затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), і обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 30 на 31 січня прикордонники харківського загону припинили спробу контрабанди одягу вітчизняного виробництва в РФ.

Фото: dbr.gov.ua