У поліції назвали причину смерті юної спортсменки в Харкові

Фото: poltava.to

Смерть 16-річної вихованки Харківського республіканського ліцею-інтернату спортивного профілю (ХРЛІСП) наступила в результаті отруєння невідомою речовиною.

Про це кореспондент Харків Times дізнався на брифінгу начальника слідчого управління Головного управління Нацполіціі області Сергія Чижа.

За даними слідства, це був нещасний випадок.

Смерть ліцеїстки, що настала 10 лютого цього року, розслідується по за статтею 115 Кримінального кодексу (вбивство) з поміткою “нещасний випадок”. Крім цього, за словами Чижа, була проведена додаткова кваліфікація, за ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей).

За інформацією прес-служби Нацполіції області, тіло 16-річної дівчини без ознак життя було знайдено у кімнаті гуртожитку одного з навчальних закладів Харкова. Неповнолітня навчалася в 11 класі ліцею.

Сергій Чиж додав, що до Харкова спортсменка приїхала разом з мамою з іншої області. Дівчина займалася метанням ядра, була призером України.

Як повідомляв Харків Times, поліція почала розслідування за фактом смерті неповнолітньої вихованки Харківського республіканського ліцею-інтернату спортивного профілю (ХРЛІСП). Спочатку інформація про смерть юної спортсменки з’явилася в соціальних мережах, де писали, що дівчина, яка займалася легкою атлетикою, померла вчора, 10 лютого, близько 18:00, нібито, «надихавшись освіжувачем повітря».