У Харкові благоустрій дістався приватного сектора

Фото: city.kharkov.ua

Минулого року на місці прибраних сміттєзвалищ в приватному секторі було встановлено шість великих дитячих майданчиків. На цей рік заплановані лавки, урни, огорожі та різного роду декоративні елементи.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступника директора КП «Благоустрій» Юрія Арциленка.

За словами чиновника, 80% звернень громадян на підприємство стосуються благоустрою місць колишніх звалищ і пустирів. Традиційно люди просять встановити там дитячі або спортивні майданчики. Крім звернень жителів адреси підприємству дають адміністрації районів. Взимку співробітники КП «Благоустрій» об’їжджають заявлені адреси та визначають, чи можлива там установка майданчиків. Якщо підземних комунікацій немає і земля не перебуває в чиїйсь власності, приступають до роботи.

Юрій Арціленко зазначив, що самі жителі активно беруть участь у впорядкуванні прибудинкових територій.

«Якщо люди хочуть щось змінити, то самі докладають зусиль. Наприклад, близько 20 жителів будинків допомогли приводити до ладу територію великого дитячого майданчика біля аеропорту на вулиці Ньютона», — розповів Юрій Арциленко.

Заступник директора розповів, що в планах підприємства на 2021 рік установка на території приватного сектора 209 дощок оголошень, 2 тис. 196 покажчиків вулиць, 1 тис. 63 огороджувальних елементів на дитячих майданчиках, 93 лавок, 163 урн і 60 декоративних виробів.

Як повідомляв Харків Times, ремонтні роботи в парку «Юність» на вулиці Полтавський Шлях в Харкові планують почати цієї весни.