Поліцейському, який вчинив ДТП, повідомили про підозру (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили співробітнику Куп’янського відділу поліції Харківської області про підозру в порушенні правил дорожнього руху, що призвело до ДТП, у якому постраждала колега поліцейського (ч. 1 ст. 286 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як було встановлено, увечері 12 жовтня 2020 року, перебуваючи поза службою, підозрюваний керував автомобілем ВАЗ-2110 й на швидкості 85 км/год порушив правила безпеки дорожнього руху, що призвело до зіткнення з причепом вантажівки MAN, який стояв на смузі попутного напрямку. При цьому травми середньої тяжкості отримала його колега, яка знаходилася в авто.

Якщо провину поліцейського доведуть у суді, йому загрожує одне з кількох можливих покарань: штраф у розмірі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи, арешт до півроку або обмеження волі на строк до трьох років.

Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, наприкінці січня слідчі повідомили про підозру молодшому інспектору одного з відділень ГУНП в Харківській області за фактом ДТП, скоєному понад рік тому, 31 грудня 2019 року.