У Зачепилівці чиновник попався на махінаціях з ремонтом шкільного даху

У Харківській області правоохоронці розслідують чергову справу про махінації на ремонті даху школи, в результаті яких завдано збитків на загальну суму понад 180 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

На підробці документів, яка призвела в результаті до збитків, попався начальник одного з відділів селищної ради Зачепилівського району. Слідство встановило, що в червні 2019 року, між селищною радою та ТОВ було укладено договір підряду, на підставі якого, в подальшому було проведено капітальний ремонт даху в одній зі шкіл району.

Начальник відділу, знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладеного договору, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості про їх вартість та обсяг. За даними слідства, в результаті чиновник “заподіяв шкоду державним інтересам на загальну суму понад 180 тис. грн.”.

Йому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України) та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України). Максимальна санкція зазначених статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 12 750 грн).

Як повідомляв Харків Times, директора приватного підприємства, що спеціалізується на покрівельних роботах, підозрюють у привласненні 800 тисяч гривень Держрезерву.