У Харківській області педагогів навчать цифровій грамотності

Фото: poltava.to

У Харківській області 60 педагогів із Золочева, Краснограда та Лозової почали навчання на курсах цифрової грамотності.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Програму розробили та викладають фахівці Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Вона складається з модулів, присвячених платформам для відеоконференцій (таких як Zoom), хмарним технологіям (Google Drive, Google Forms та іншим) та інструментам оцінки знань учнів. Заняття проходять в онлайн-режимі і триватимуть 3 тижні.

«Перехід навчання у дистанційний формат виявив потребу у вдосконаленні комп’ютерних навичок учителів для повноцінного проведення занять. Цими курсами ми намагаємось дати відповідь і на поточні виклики, пов’язані з пандемією, і на загальну еволюцію освітнього процесу, в якому все активніше використовуються змішані онлайн/офлайн-форми навчання та цифрові технології. Опанування цих знань дозволить освітянам області бути професійно затребуваними і конкурентоспроможними, забезпечить їх кар’єрний розвиток», – пояснює директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Аналогічні курси незабаром розпочнуться у Кегичівці, Люботині та Пісочині.

Окрім цієї програми, Харківська служба зайнятості наразі організовує навчання базовим навичкам роботи з комп’ютером для людей пенсійного віку та курси «Техніка ефективної комунікації» для працівників кол-центрів комунальних підприємств.

Як повідомляв Харків Times, 15 липня в Регіональному центрі послуг по проспекту Тракторобудівників, 144 в Харкові відкрили ще один Центр доступу до цифрових можливостей.

Раніше подібний освітній центр відкрили на Гімназійній набережній, 26, в Центрі надання адміністративних послуг на Гімназійній набережній.