Поліція проводить обшуки у “Харківобленерго”

Фото: Харківобленерго / Facebook

Слідчі поліції сьогодні, 11 лютого, проводять низку обшуків у службових приміщеннях АТ “Харківобленерго”, ряду юридичних осіб приватного права та за місцями мешкання працівників товариства.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом зловживання службовим становищем службовими особами підприємства та заволодіння коштами АТ “Харківобленерго” (ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу – “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

“Слідчі дії проводяться з суворим дотриманням вимог Кримінального процесуального законодавства без обмеження роботи та професійної діяльності підприємств”, – стверджується у повідомленні поліції.

ПрессекретарХарківобленерго” Марина Шевченко заявила, що “підприємство працює в штатному режимі, прийом і видача документів – у робочому порядку. Коментар з приводу дій правоохоронних органів компанія має намір надати пізніше.

Як повідомляв Харків Times, 21 грудня в Вищому антикорупційному суді відбулося чергове судове засідання у справі щодо колишніх посадових осіб ВАТ «Харківобленерго» і КП «Харківводоканал», обвинувачених у зловживаннях, в результаті яких було підприємствам було нанесено більше 18 млн грн збитків.