«Харківобленерго» опинилося в центрі скандалу

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці розкрили «масштабну схему з привласнення бюджетних коштів». З цього приводу в АТ «Харківобленерго» сьогодні пройшли обшуки, а прокуратура відкрила кримінальну справу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Дергачівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК).

Досудове розслідування встановило, що посадові особи приватних підприємств, що діють на території Харкова та Дергачівського району Харківської області, в змові з посадовими особами АТ «Харківобленерго» розробили злочинну схему щодо розкрадання грошей.

Втручаючись у роботу приладів обліку електоенергіі, посадові особи «Харківобленерго» налаштовували їх таким чином, що прилади враховували лише 30% фактично спожитої електрики.

В результаті з грудня 2020 по січень 2021 державі завдано збитків в розмірі від 500 тис. до 1 млн грн.

11 лютого 2021 в адміністративній будівлі АТ «Харківобленерго», а також за місцем розташування інших підприємств проведені обшуки.

В ході обшуків вилучено гроші, чорнові записи, документи, а також пошкоджені прилади обліку електрики.

Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області та слідчого відділу Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі дії тривають. Встановлюється коло осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину.

Як повідомляв Харків Times, 11 лютого слідчі поліції провели низку обшуків в службових приміщеннях АТ «Харківобленерго», кількох юридичних осіб приватного права та за місцями проживання співробітників товариства.