До Харківської області йде новий циклон. Вже цієї ночі

Фото: Харків Times

З ночі 11 лютого до вечора 12 лютого очікується погіршення погодних умов: дощ з переходом вдень у сніг, туман, ожеледь.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Сьогодні 11 лютого, ввечері, до Харківської області з західної її частини зайде циклон, який вируватиме до вечора 12 лютого. Очікуються опади у вигляді дощу з переходом вдень у сніг і поривчастим вітром.

У п’ятницю, 12 лютого очікується хмарна погода. Туман, видимість 200–500 м. Вночі дощ, який вдень перейде у сніг. Місцями по області можлива хуртовина.

На дорогах місцями ожеледиця.

Відносно теплий та спокійний нічний південний вітер вдень ​​зміниться різким і поривчастим західним: 7–12 м/с, пориви 15–20 м/с.

Температура повітря протягом ночі буде зростати від -3°С до +7°С, а потім, протягом дня — падати до 6–11°С морозу.

У суботу, 13 лютого напрямок і характер вітру здебільшого збережуться. Можливий невеликий сніг та ожеледиця. Мороз посилиться.

У неділю 14 лютого стихія заспокоїться, буде хмарно з проясненнями. Вдень без істотних опадів.

Шляховики постійно моніторять стан трас за допомогою патрулювання та камер спостереження. Визначено найбільш ймовірні місця скупчення великовантажних автомобілів. У цих місцях додатково чергує дорожня техніка.

Укравтодор офіційно звертається до профільних асоціацій, перевізників і виробників, які організовують вантажоперевезення, з проханням подбати про безпеку водіїв: забезпечити зимовою гумою та достатнім запасом пального.

У зв’язку з негодою водіїв традиційно просять бути уважними до дороги та один до одного, дотримуватися правил, дистанції та швидкісного режиму, не заважати роботі спецтехніки. А головне — без крайньої необхідності не пускатися в далекі подорожі.

До речі, у зв’язку зі складними погодними умовами та з метою недопущення заторів у багатьох областях введено обмеження руху. З 13:00 11 лютого обмежено рух на автодорогах М-03 Київ — Харків і Н-08 Бориспіль — Маріуполь в межах Полтавської області для вантажних і великогабаритних автомобілів в напрямку Києва.

У разі ускладнення руху радять дзвонити диспетчеру за номерами 0573368344 та 0573367700 (цілодобово).

Водіям великогабаритного транспорту радять користуватися майданчиками для відстою, розташованими вздовж державних доріг. Для зручності, всі вони відзначені на Google-карті.