Харківських “правозахисників” підозрюють у сутенерстві

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові шестеро чоловіків опинилися під слідством у справі про сутенерство. Всі підозрювані входять до складу громадської організації «Міжнародний комітет захисту прав людини».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, організатором секс-торгівлі став 29-річний житель Харкова, іншим п’ятьом учасникам групи від 20 до 35 років. Поліцейські встановили 12 жінок, які надавали інтимні послуги в Московському районі Харкова і перебували “під заступництвом” зловмисників.

Ролі учасників групи були чітко розподілені. 28-річний співучасник забезпечував жінкам правовий захист від правоохоронних органів. Четверо інших працювали позмінно і забезпечували охорону «повій». Також в їх обов’язки входила організація транспорту та підвіз дівчат до клієнтів.

Розслідувати діяльність злочинної групи поліцейські почали у вересні 2020 року – тоді було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 303 КК (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

У січні 2021 слідчі затримали зловмисників. Під час обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів було вилучено гроші, отримані від злочинної діяльності, банківські картки, мобільні телефони, газовий балончик, травматичні пістолети з гумовими кулями, документи, особисті записи.

Всім шістьом учасникам повідомили про підозру. П’ять з них суд відправив у СІЗО, ще одному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові слідчі повідомили про підозру жінці за фактом створення та утримання місця розпусти з метою наживи, залучення інших осіб в заняття проституцією, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 302, ч. 2 ст. 303 КК).