У Харківській області знову зміна погоди

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Снігопад зменшується. Циклон вийде з області сьогодні близько 22:00. Дороги розчищені. Але вночі обіцяють перехід температури через 0°С, а вдень — новий атмосферний фронт. Тож пильність втрачати не варто.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Станом на 15:00 на дорогах регіону працювало 160 одиниць техніки та 205 чоловік. Вони забезпечили проїзд державними автодорогами.

Опади зменшуються. Температура по області становить від -7°С до -3°С. Ввечері в південних районах області можливий перехід температури через 0°С. Циклон вийде з області близько 22:00 9 лютого 2021. Але вже завтра, 10 лютого, його місце займе новий циклон.

10 лютого синоптики прогнозують вдень опади (сніг, дощ), туман. На дорогах місцями ожеледь. Температура вночі — від -2°С до -7°С, вдень – від -1°С до +2°С.

Зараз виконуються роботи з очищення доріг від снігу та снігу, що тане, обробка проїжджої частини протиожеледними матеріалами.

У зв’язку з можливим переходом температури через 0°С на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем.

Служба автодоріг закликає водіїв бути особливо уважними за кермом, дотримуватися дистанції, не розвивати високу швидкість і не заважати спеціалізованій техніці працювати. А в разі ускладнення руху дзвонити диспетчеру за номерами: 0573368344 і 0573367700 (цілодобово).

Водіям великогабаритного транспорту радять користуватися майданчиками для відстою, розташованими вздовж державних доріг. Для зручності, всі вони відзначені на Google-карті.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 9 лютого, у Харкові більше двох тисяч співробітників комунальних підприємств прибирають сніг у парках, скверах і на внутрішньоквартальних територіях.