Троє ділків підуть під суд за виробництво і продаж підробленого алкоголю (фото і відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові судитимуть трьох організаторів незаконного виробництва фальсифікованого алкоголю під брендами відомих марок. Під час обшуку в підпільному цеху вилучили близько 8000 літрів лікеро-горілчаних виробів на суму понад 1 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, незаконне виробництво організували в Харкові. Підприємство працювало з 2018 по 2020 рік. Виготовлений алкогольний фальсифікат реалізовували в торговельних точках Дергачівського та Харківського районів та безпосередньо у Харкові.

“У ході обшуків, проведених спільно зі слідчими Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області та співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, вилучено близько 8 000 літрів лікеро-горілчаних виробів на суму понад 1 млн грн. Серед вилученого — незаконно виготовлений спирт, горілчана, коньячна продукція, слабоалкогольні напої та спеціальне обладнання.”, – розповіли в прокуратурі.

Судити ділків будуть за фактом незаконного виготовлення та збуту спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові вилучили партії контрафактного спирту і тютюну на 3 млн грн.