Ситуація на дорогах області: в південних районах снігові замети до 25 см

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

У Харківській області станом на 9:00 9 лютого сніг на дорогах чистять 130 од спецтехніки та 160 робітників. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами протягом доби використано: 530,7 м3 піщано-соляної суміші та 192 тонн технічної солі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

За інформацією шляховиків, проїзд по трасах державного значення забезпечено.

“У зв’язку з поривчастим вітром відкладаються снігові перемети до 20-25 см на автомобільних шляхах, у таких районах (за новим адміністративно-територіальним устроєм): Красноградський (Сахновщина), Лозівський (Первомайський, Близнюки, Лозова), Ізюмський (Борова), Куп’янський (Дворічна).”, – розповіли в Службі автодоріг.

На всіх проблемних ділянках чергує спецтехніка: погрущики та повноприводні автогрейдери. (Кам’янка за містом Ізюм, на кордоні з Луганською областю, Вовчанський напрямок – Ст. Салтів, та Валківський напрямок.) У Покотилівці, на Харківській об’їзній дорозі чергує техніка МНС, а саме вантажний автомобіль підвищеної прохідності КрАЗ.

Пріоритетними трасами є М-03 Київ-Харків-Довжанський (Полтавський та Донецький напрямок), М-29 Харків-Красноград-Перещепине та М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта (Дніпропетровський напрямок), Н-26 Чугуїв-Мілове (Луганський напрямок), Р-46 Харків-Охтирка (Сумський напрямок), Харківська об’їзна дорога, а також напрямки, які поєднують Харків з районними центрами.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок переміщення на територію України активного балканського циклону Tristan, 8–9 лютого в Харківській області очікується погіршення погодних умов.

Рух вантажівок по дорозі М-03 Київ-Харків в Полтавській області в напрямку Києва обмежено з 13:00 8 лютого.