У Харківській області поки не обмежують рух фур через негоду

kh.ukravtodor.gov.ua

У зв’язку з негодою, яку 8 лютого приніс в Харківську область балканський циклон Tristan, в Службі автодоріг області відбулося засідання оперативного штабу, на якому, зокрема, розглядалася можливість обмеження руху великовантажного транспорту, як це було зроблено в сусідніх областях

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

“На штабі обговорили можливість обмеження руху великовантажного транспорту на в’їзді в м. Харків і його врегулювання. Якщо обмеження буде вводитися, міська рада і ми повідомимо додатково. Обмежень руху державними автошляхами не передбачається”, – розповіли в Службі автодоріг.

У зв’язку зі складними погодними умовами та з метою недопущення заторів в сусідніх областях вже введено обмеження руху. З 13:00 8 лютого введено обмеження руху на автомобільній дорозі М-03 Київ-Харків і Н-08 Бориспіль-Маріуполь в межах Полтавської області для вантажних і великогабаритних автомобілів в напрямку Києва. В’їзд вантажного транспорту в м Київ заборонено з 15:00.

Станом на 17:00 годину, в південно-західних районах Харківської області почався снігопад. Вночі та вранці 9 лютого відбудеться посилення опадів у вигляді снігу і крижаної крупи можливо з дощем, які охоплять всю територію області. На дорогах очікується ожеледиця, можливі замети, так як пориви південно-східного вітру становитимуть 15 – 20 м/с. Погодні умови будуть відповідати I рівню небезпеки, жовтому. Температура повітря вночі з 8 на 9 лютого складе -7 °С -10 °С морозу, 9 лютого температура вдень від -7 °С до + 1 °С При таких погодних умовах, коли температура коливається з плюса на мінус і навпаки , в поєднанні з опадами і високою вологістю повітря, є ймовірність виникнення слизькості на дорозі.

В САД звернулися з проханням до всіх учасників дорожнього руху, особливо до водіїв вантажних авто залишатися вдома і без потреби не виїжджати в негоду, до ліквідації її наслідків.

Стоянки і місця відстою для транспортних засобів на Google мапі.

Цілодобовий телефон диспетчера: 0573368344 і 0573367700.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок переміщення на територію України активного балканського циклону Tristan, 8–9 лютого в Харківській області очікується погіршення погодних умов.

Рух вантажівок по дорозі М-03 Київ-Харків в Полтавській області в напрямку Києва обмежено з 13:00 8 лютого.