Суд зобов’язав повернути Сахновщинській лікарні 500 тисяч грн переплати за газ

Фото: www.ukrinform.ua

Господарський суд Харківської області стягнув на користь Сахновщинської центральної районної лікарні півмільйона гривень, які лікувальний заклад зайво сплатило за газ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в січні 2018 року Сахновщинська ЦРЛ уклала договір з підприємством на поставку природного газу для опалення приміщень закладу охорони здоров’я на загальну суму понад 1 млн грн. Надалі сторони підписали дві додаткових угоди, згідно з якими ціна на газ зросла на 70%, а обсяг закупівлі зменшився майже на 30%.

На думку прокурорів, для підписання цих додаткових угод не було підстав. Тому співробітники прокуратури звернулися до суду з вимогою визнати недійсними зазначені додаткові угоди і повернути надмірно сплачені кошти.

“Дана позовна заява судом задоволена у повному обсязі – визнано недійсними додаткові угоди та стягнуто на користь Сахновшинської центральної районної лікарні безпідставно сплачені кошти на загальну суму майже 500 тис. грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Після вступу в законну силу цього судового рішення Первомайською місцевою прокуратурою вживатимуться заходи щодо реального його виконання.

Як повідомляв Харків Times, в Богодухівському районі повернули громаді ділянку вартістю 650 тисяч гривень.