Прокуратура попередила незаконну передачу 1 га землі у Харкові

Офіс Генерального прокурора відстояв у Верховному Суді позицію щодо неправомірного надання в користування комерційній структурі земельної ділянки площею майже 1 га вартістю понад 5 млн грн у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

“Прокурор довів, що набувач незаконно використав механізм оформлення у користування земельної ділянки у спрощеному порядку – без земельних торгів. Приватне підприємство отримало землю комунальної власності за наявності права власності на нежитлові приміщення загальною площею 537 кв. м, що складає лише 5,2 % від загальної площі земельної ділянки. При цьому будівлі знаходяться фактично в одній частині земельної ділянки, а інша частина є повністю вільною та складає більше 90 % загальної площі”, – йдеться у повідомленні.

Суд касаційної інстанції відхилив скаргу Харківської міської ради, залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій про визнання незаконним і скасування рішення міськради про передачу приватному підприємству земельної ділянки в користування, недійсним договору та зобов’язання її повернути.