Харків’янина, який переховувався від слідства, затримали в Києві

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція встановила місцеперебування й затримала оголошеного в розшук жителя міста Харкова, який перебуває під слідством за викрадення авто та опір співробітникам правоохоронних органів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Встановлено, що в квітні 2019 року харків’янин приїхав на викраденій машині Hyundai Santa Fe до Дніпра. Тут він намагався викрасти Toyota Land Cruiser. За цим “заняттям” його застали патрульні. Побачивши поліцейських, зловмисник вирішив втекти, і під час втечі спробував збити поліцейського і навмисно вдарив службовий автомобіль.

За даним фактом було розпочато досудове розслідування, яке чоловік ігнорував, до слідчого він не приходив. Підозру за фактом скоєних злочинів фігуранту направили на адресу, де він зареєстрований. 25 грудня 2020 року поліцейські оголосили підозрюваного в розшук.

Ховаючись від правоохоронних органів, харків’янин приїха до столиці. 8 лютого 2021 на підставі постанови Печерського суду міста Києва працівники Головного слідчого управління, департаментів карного розшуку і внутрішньої безпеки, за сприяння Департаменту патрульної поліції НПУ, затримали втікача на одній з вулиць Києва.

Встановлено, що чоловік є фігурантом ще однієї кримінального провадження, розпочатого за фактом пограбування в складі групи, хуліганства із застосуванням насильства і ще одного викрадення. За рішенням суду підозрюваного відправили у СІЗО. Під час засідання, фігурант обіцяв відшкодувати збитки потерпілому. Але після того, як його відпустили під домашній арешт, відмовився від всіх своїх зобов’язань. Зараз обвинувальний акт за цими матеріалами направлено до суду.

До обрання запобіжного заходу зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового утримання. За скоєні злочини йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові СБУ затримала іноземця, який перебуває в міжнародному розшуку.

Фото: hk.npu.gov.ua