Хабар у поліції: посереднику загрожує до 10 років за ґратами

Фото: khar.gp.gov.ua

Колишньому правоохоронцю повідомили про підозру в пособництві при отриманні службовою особою неправомірної вигоди ((ч. 5 ст. 27, ч. 1, ч. 3 ст. 368 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, хабар в розмірі 30 тисяч гривень передали начальнику одного з секторів Головного управління Нацполіціі області двоє колишніх співробітників відділів поліції області. Гроші передавалися через посередника, якого «начальник сектору радив як перевірену людину, яка допоможе з підготовкою та оформленням документів для призначення пенсії та виплати одноразової допомоги від держави». Посередником виступав колишній співробітник правоохоронних органів, який перебуває у відставці.

«Будучі достовірно обізнаним про злочинний умисел, спільник вів перемовини з підозрюваними з приводу вирішення питань щодо розміру та обставин передачі неправомірної вигоди начальнику сектора», – йдеться у повідомленні.

Після оформлення документів та отримання від держави допомоги в розмірі 145 тисяч гривень кожному поліцейські передали посереднику 30 тисяч для начальника сектора – за «вирішення питання».

Санкція статті, інкримінованої колишньому правоохоронцю, передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією.

Як повідомляв Харків Times, обласна прокуратура затвердила й направила до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно колишнього начальника одного із секторів Лозівського ОП ГУНП в області за фактом надання неправомірної вигоди посадовій особі (ч. 1 ст. 369 КК). За даними слідства, колишній начальник одного з секторів Лозівського райвідділу дав хабар в розмірі 20 тис. гривень начальнику сектора ГУНП в Харківській області, який відповідав за підготовку й оформлення документів для призначення пенсії.