Віце-прем’єр-міністр розповів про перспективи КБ імені Морозова і Харківського авіазаводу

Фото: Харків Times

Уряд України планує списати багатомільярдні борги Харківського державного авіаційно-виробничого підприємства (Харківський авіазавод), яке знаходиться в украй важкому фінансовому становищі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Про плани щодо стабілізації ситуації на ХДАВП і подальшій роботі Державного підприємства «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» розповів віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, який 4 лютого перебуває в Харківській області з робочим візитом.

«Нещодавно в мене в Києві була нарада, яка стосувалася проблем, пов’язаних з Харківським авіаційним виробничим підприємством. Усі знають, що там кризова ситуація на сьогодні, але ми намітили низку заходів, які, сподіваюсь, зможуть суттєво покращити ситуацію на заводі. Підготовлено проєкт закону щодо списання заборгованості ХАВП, і ми на нараді це питання розглядали»., – розповів Олег Уруський.

Під час робочої поїздки міністр планує відвідати КБ імені Морозова.

«Харківське конструкторське бюро імені О.О. Морозова» цього року вже має замовлення на понад 70 БТР-4, – сказав Олег Уруський. – Під час візиту на підприємство в мене буде два завдання: подивитись спочатку на готовність виконати це державне оборонне замовлення підприємством і друге – я б хотів обговорити з фахівцями, співробітниками ті проблеми, які є на сьогодні у виробництві цієї техніки».

Як повідомляв Харків Times, вирішенню низки проблемних питань ХДАВП, а також шляхам розвитку Концерну була присвячена нарада, яка відбулася 15 січня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Наприкінці березня минулого року в «Укроборонпромі» заявили, що розроблено план санації Харківського авіазаводу. Документ в тому числі передбачав прийняття Верховною Радою закону про списання заборгованості авіаційних підприємств, зокрема – податкових боргів ХДАВП.

У серпні прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Харківську область заявив, що уряд не розглядає варіант передачі в концесію Харківського авіазаводу.

Харківський авіазавод може отримати замовлення на 8 літаків для військових.